Bu bloğu açmaya karar verdiğimde, sevdiğim yemekleri, okuduğum
kitapları, izlediğim filmleri falan paylaşırım diye düşünmüştüm ama olmadı. Siyaset
hep öne geçti. Ülkenin gündemi beni de adeta esir aldı. Şimdi bir nefeslik ara
verip bir salata tarifi paylaşacağım.
Ne zaman öğrendim bu salatayı, anımsamıyorum. O kadar
eski... Aile içinde yapıldı hep, dışarıda pek görmedim. Çok besleyici ve
lezzetli olduğu için severek yedik her zaman. Anneannemin kimi zaman sadece bu
salatayla doyduğunu anımsıyorum.
Ben mutfak işleriyle fazlaca haşır neşir olmaya başladığımda
kimi eklemeler yaptım. Bence daha lezzetli oldu.
Paylaşalım bakalım, belki bir bilen çıkar. Bilmeyenler de
yeni bir lezzet keşfetmiş olur.
YUMURTALI MARUL SALATASI
Yaklaşık 8 kişilik
MALZEMELER
1-
Marul (10-15 yaprak düz marul)
2-
Yeşil soğan (6-7 sap )
3-
Maydanoz (yarım demet)
4-
Taze ya da kurutulmuş nane (3-4 sap ya da bir
çay kaşığı kuru)
5-
Bir çimdik karabiber
6-
Bir çimdik pul biber
7-
Limon (miktarı zevke göre)
8-
4 yumurta
9-
10-15 tane siyah zeytin
10-
Zeytinyağı (Tercihen sızma)
YAPILIŞI:
Yumurtaları iyice katı haşlayın
ve soyun.
Marulu, yeşil soğanı, maydanoz ve
naneyi ince kıyın. Yumurtaların üç tanesini doğrayarak yeşilliğe katın. Baharatları
ekleyin. (Derin bir kap kullanmanız iyi olur.)
Ayrı bir kâsede bir fincan kadar
zeytinyağını, yeterince tuzu ve limonu iyice çırpın. Malzemelerin üstüne dökün,
karıştırın.
Salatayı servis tabağına alın. Kalan
bir yumurtayı istediğiniz biçimlerde doğrayıp üstünü süsleyin. Zeytinleri de
aralarına serpiştirin.
Afiyet olsun.
NOT: Bir çimdik reyhan, küçük bir
diş sarımsak veya tat vereceğini düşündüğünüz bir başka malzemeyi de eklemek
olanaklı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder