Ne yapmalı diye düşünürken, aklıma böyle bir şey yapmak geldi. Bütünüyle doğaçlama ve uydurma. Sonuç sevindirici oldu. Çünkü eşim severek yedi.
O anda kullandığım ölçüler, üç kişilik köfte çıkardı. Unutmamak için yaptıklarımı not aldım.
İşte paylaşıyorum.
FERİDE’NİN FIRINDA KAŞARLI PATATES KÖFTESİ
Üç Kişilik
1-
Üç adet ortadan irice patates
2-
İki yemek kaşığı süzme yoğurt
3-
İki dolu yemek kaşığı un
4-
Yarım demet maydanoz
5-
Bir çay kaşığı fesleğen
6-
Yarım çay kaşığı karabiber
7-
Yeterince tuz
8-
Altı irice dilim kaşar peyniri
Yapılışı:
Büyükçe bir kâse alınız. İçine;
Patatesleri soyup yıkayınız ve çok küçük doğrayınız. (Cacık
için doğranmış salatalık gibi küçücük)
Maydanozu incecik kıyınız.
Unu, fesleğeni, yoğurdu, karabiberi ve tuzu ekleyip iyice
karıştırınız.
Borcam tepsinin içini zeytinyağı ile yağlayınız. (yağı
azıcık fazla koymak iyi olur.)
Hazırladığınız malzemeyi altı eşit parçaya bölerek her bir
parçayı elinizde hafifçe yuvarlayıp üstünü yine hafifçe bastırarak az düzleştiriniz,
tepsiye diziniz.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyunuz. 45-50 dakika
pişiriniz.
Kenarları, üzeri ve altı iyice kızardığında kaşar
dilimlerini üzerlerini kapatacak şekilde yerleştirip, birkaç dakika daha
pişirdikten sonra fırını söndürünüz ve beş dakika daha fırında bekletiniz.
Servise hazır. Afiyet olsun.
(Baharatlar dâhil malzemeleri azaltıp çoğaltabilirsiniz.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder